img

Никой не знаеше как ще свърши Игра на тронове, освен…букмейкърите!

/
/
/
361 Views

Има една българска мъдрост, която се носи от уста на уста – “Банката (букмейкъра) никога не губи”. Клише, което за пореден път беше потвърдено.

Докато днес всички трепетно очакваха отговор на въпроса “Кой ще седне на Железния трон”, то вероятно букмейкърите са знаели това още преди няколко седмици. Милионите фенове на сериала се опитваха да предугадят развитието на финала и включително неговия край. Мнозина очакваха някой от Денерис и Джон Сноу да седнат на жадувания трон.

Безспорно едно от най-големите качества на “Игра на тронове” е да изненадва феновете с неочаквани обрати и събития. Именно то привлече 43 милиона души пред екрана на HBO тази сутрин (българско време).

Букмейкърът винаги е с един ход напред

Хората, които залагат знаят, че букмейкъра винаги има “допълнителна информация” и много рядко тя е грешна. Така например често се среща да бъде даден висок коефициент за фаворита в някое спортно събитие от типа на Барселона – Хетафе. На пръв поглед налудничаво и “чиста печалба”, но букмейкъра знае, че каталунците могат да се издънят и в повечето случаи очакванията им се оправдават.

Статистическите данни показват, че за “Триоката врана” – Бран още от самото началото е бил най-нисък коефициента да седне на Железния трон. В началото са се приемали залози 2 към 1 за най-малкия син на Нед Старк. Веднага след него са били Денерис, Санса и Джон Сноу.

Букмейкърските къщи разкриват, че през последните 2 седмици залозите за Бран са станали прекалено много и някои от тях са спрели да приемат нови залози 14 дни преди финала на сагата.

Теориите бяха разбити на пух и прах

Преди излъчването на последните епизоди и по-специално след третия, когато беше убит “Нощният крал”, се появиха много теории за това кой ще седне на трона. Както вече споделихме – най-големите очаквания за това бяха да бъде Бран, но най-малко очакван беше начина, по който се случи.

Според широко разпространена информация в интернет сайта Reddit, Бран не само е бил свързан по някакъв начин с Нощният крал, но се твърди, че това е той самият. Теорията гласеше, че в последния епизод на Игра на Тронове, очите на Бран леко ще “посинеят”. Нещо, което в крайна сметка не се случи.

Другата теория беше, че всъщност Бран е т.нар. “Бог на светлината” и предвид това, че хората обичат да се кланят на най-различни божества – ще го изберат за Владетел на Седемте кралства. И тази теория беше разбита на пух и прах.

Създателите на сериала се спряха на “очевадното” – Бран става крал, защото няма желание да бъде такъв. Все пак трябва да отбележим, че масово хората бяха познали, че именно Джон Сноу ще убие Денерис, както гласеше предсказанието за “обещания принцс” – Азор Ахай, който ще убие своята любов, за да спаси света..

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *