img

Октомврийското лято продължава и тази седмица

/
/
/
273 Views

Октомврийското лято продължава и тази седмица със суша и високи дневни температури. До обяд днес в Източна България ще се стелят мъгли. Следобедът ще е топъл в цялата страна с температури между 22 и 27 градуса.

 

Най-топло – в централните райони на Дунавската равнина, Пловдивско и Югозападна България. В планините – приятно слънчево време. Вятърът – със скорости до 20-30 километра в час. Термометрите по върховете ще показват около 12 градуса, в ниското – до 20. По Черноморието – мъглива сутрин и слънчев следобед с температури около 21-22 градуса.

 

Цялата работна седмица ще е слънчева с температури около и над 25 градуса, уточнява Нова телевизия. Захлаждане с 1-2 градуса ще настъпи през почивните дни, а по-драстично падане на температурите очакваме в последните дни на октомври, когато през деня термометрите ще показват около и под 15 градуса. Както се очакваше, заради мъглите и липсата на вятър, атмосферното замърсяване тази сутрин е осезаемо в 7 града на страната. Във Видин, Русе, Варна, Плевен, Велико Търново, София и Пловдив показателите за концентрация на фини прахови частици и е над допустимите нива. Прогнозата е за тихо време тази седмица, с което замърсяването ще се задържи в този диапазон.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *