img

Росен Плевнелиев: Стига сме повтаряли, че сме бедни

/
/
/
764 Views

Няма да скрия разочарованието си, че Зоран Заев подава оставка и свиква предсрочни парламентарни избори. Битката в Северна Македония ще е доста тежка и трудна. Същата тежка и трудна битка го очаква и президентът да запази спокойствието в държавата. Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият президент на България Росен Плевнелиев по повод последните събития в Северна Македония след отказа ѝ да започне преговори за присъединяване към ЕС.

Относно отложеното решение на “Фолксваген“ да построи свой завод в Турция Плевнелиев посочи, че по този начин България отново е в играта.

,,Все още не губим битката. В този футболен мач сме на резервната скамейка и сме готови да влезем в играта. Продължаваме да се надяваме и да работим. Ако “Фолксваген“ избере България, годишният оборот ще бъде над шест милиарда евро, което би променило изцяло икономиката на страната ни, както се случи в Словакия и Чехия. Ето защо не бива да си седим удобно в блатото и да казваме, че сме бедни и нямаме възможност. Убеден съм, че България е готова да привлича стратегически мегафабрики“, коментира бившият държавен глава.

,,Разбира се, че Брекзит ще се случи рано или късно, но видяхме как Брекзит е символ на това как популисти могат да съсипят една държава като Великобритания“, сподели мнението си Плевнелиев за излизането на Обединеното кралство от ЕС.

Относно избора на нов главен прокурор на България Росен Плевнелиев сподели, че процедурата е “с доста въпросителни“ и призова президентът Румен Радев да се намеси и да прекрати избора.

1 Comments

  1. Г-н Плевнелиев, за да станем богата нация, Държавата трябва да започне да обучава децата от малки как да бъдат финансово грамотни .
    За жалост родителите не могат това – самите те са финансово неграмотни.
    Финансово неграмотния родител мрази парите богатството и учи децата си на същото.
    Затова спешно и масово трябва да се приеме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО обучение по финансова грамотност и успех.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *