img

Цял живот сме варили грешно яйцата, а то било фасулска работа

/
/
/
736 Views

Как обикновено готвите яйцата ? Просто трябва да напълните тенджера с вода, да сложите на огъня, да изчакате още няколко минути, след като водата заври – и това е! Но ето проблемът: ако яйцата са преварени, около жълтъка се появява не толкова апетитна зелена линия.

Ако са рохки пък, жълтъкът се разпространява по цялата чиния. И не всеки харесва това. Редакционният ни екип знае тайната на добре приготвените яйца . И ние сме готови да гви я споделим. Нека променим малко традиционния начин на готвене.

Налейте вода в тенджера и сложете на огъня. Изчакайте водата да заври. Поставете гевгир върху тенджерата, а в гевгира – яйцата на стайна температура .

Покрийте гевгира с капак и изчакайте 9 минути.

Докато яйцата се готвят, пригответе купа с ледена вода. След 9 минути прехвърлете всички яйца от гевгира в купа с ледена вода. Оставете ги така за 1 минута.

Извадете яйцата от купата с водата и ги обелете.

Когато отрежете такова яйце, ще видите, че около жълтъка няма характерна зелена линия, а самият жълтък е още малко мокър.

Не се ли опитвахте досега точно това да постигнете? И няма нужда да гадаете какъв вид яйца ще бъдат този път: преварени или рохки. Благодарение на този метод, те винаги са перфектни!

Източник: За жената

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *