img

7 причини защо трябва да го хапваме и е толкова полезно за здравето ни

/
/
/
1187 Views

Напоследък се смята, че маслото е по-вредно, отколкото полезно. Казва се, че прекомерната консумация на този продукт може да причини развитие на атеросклероза на сърдечните съдове. Но вярно ли е това твърдение?

Тибетците, добре известни дълголетници, ядат масло със сол и зелен чай всеки ден. Кой знае, може би тази конкретна напитка е ключът към доброто здраве и впечатляващ живот. Както и да е, определено не си струва да се зачерква маслото от ежедневната диета и ние ще ви кажем защо.

 

Колко е полезно маслото

Маслото е източник на витамини Е, D, С и А. Както знаете, за да се абсорбира последния витамин от храните, са необходими мастни киселини, които се намират в маслото. Просто казано, за да извлечете максимума от морковите, трябва да използвате този зеленчук в комбинация с олио.

Мастните киселини на маслото, постъпвайки в тялото, не се отлагат в мастните тъкани, а напълно отиват за енергийното снабдяване на организма . Следователно, използвайки масло, е малко вероятно да се оправите, но за дълго време ще заглушите чувството на глад.

Маслото съдържа голямо количество антиоксиданти, които предотвратяват развитието на атеросклероза и дори рак.

Маслото е източник на йод , който също се усвоява добре в организма. Именно спадът в популярността на маслото в полза на маргарина се превърна в основната причина за избухването на епидемията от гуша (разширяване на щитовидната жлеза) в началото на миналия век.

Лекарите съветват да се приема масло за диария при деца и запек при възрастни .

Високото съдържание на витамин К2 в маслото предотвратява развитието на кариес и остеопороза.

Друга много полезна съставка в маслото е бутират (вид мастна киселина). Това вещество помага за намаляване на лошия холестерол в организма и повишава чувствителността към инсулин с внушителните 300%.

Безспорно най-полезно е домашното масло или закупеното висококачествено.

За съжаление, днес все по-често виждаме информация за опасностите от храната, но има добри новини. Споделете тази статия с приятелите си

Източник: За жената

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *